Volledig scherm
Truus Steketee leidt wethouder Albert Vader rond door de nieuwe huiskamer van zorgcentrum De Zoute Viever. © Emile Calon

Nieuwe huiskamers voor dementerenden in De Zoute Viever

Oost-Souburg - Truus Steketee is blij dat ze een flink deel van de dag door kan brengen in een van de huiskamers voor dementeren in zorgcentrum De Zoute Viever in Oost-Souburg. De 92-jarige en zeven andere bewoners van het zorgcentrum maken gebruik van die huiskamer en helpen ook bij het koken. 's Avonds en 's nachts brengt Steketee door op haar eigen kamer.

Maar ze vindt het gezellig om samen met de anderen die ruime huiskamer te delen.

In totaal krijgt De Zoute Viever Welle drie van dergelijke huiskamers om zo het huiselijk gevoel onder de bewoners te versterken, aldus Hellen van de Griek van het zorgcentrum. En in een van die kamers woont ook huispoes Mau. Truus Steketee vindt het leuk dat Mau ook daar rondloopt. "Het is een lief diertje."

Woensdag leidde ze wethouder Albert Vader rond door de nieuwe woonkamer en vertelde hem ook het een en ander over haar leven. Vader was naar De Zoute Viever gekomen omdat die woonkamer officieel in gebruik werd genomen.