Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe groep school Zoutelande jaar in dorpshuis

ZOUTELANDE - Basisschool het Paalhoofd in Zoutelande groeit tegen de klippen op. Het nieuwe gebouw is nu al te klein.Het Paalhoofd begint na de zomervakantie met een extra groep peuters. De school is onverwacht gegroeid en telt nu 120 leerlingen. Het nieuwe onderkomen in multifunctioneel centrum aan de Westkapelseweg is echter berekend op 100 leerlingen.

Gezien dit nieuwe aantal leerlingen heeft de school recht op uitbreiding volgens de Verordening Voorzieningen Onderwijs. Maar dat kan pas in 2018 gerealiseerd worden. Dus kampt het Paalhoofd komend school jaar al met ruimtegebrek. Kinderopvang Walcheren zit in hetzelfde gebouw en maakt gebruik van de hal, waardoor die niet te gebruiken is voor de extra groep.

Om het tekort aan ruimte tijdelijk op te lossen, wil de school komend jaar de nieuwe groep onderbrengen in de ruimte van het dorpshuis, in hetzelfde centrum. Dat betekent dat Het Paalhoofd die moet huren van het dorpshuis voor 2500 euro. De gemeente Veere wil die huur vergoeden. Een architect bekijkt nu wat de mogelijkheden zijn voor uitbreiding in het multifunctioneel centrum.

Afgesproken is dat de school de ruimte van het dorpshuis een jaar kan gebruiken. Beide partijen bekijken gedurende het jaar hoe het 'samenwonen' bevalt. Het Paalhoofd moet een aantal keer per week de stoelen en tafels uit de de ruimte van het dorpshuis halen.

De school zat tot eind 2015 aan de Nieuwstraat. School en naastgelegen peuterspeelzaal zijn gesloopt. Dat terrein wordt nu tijdelijk gebruikt als parkeerplaats.