Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe afvalbak valt te weinig op

MIDDELBURG - Stickers op de afvalbakken of voetstappen op het wegdek die 'lopen' richting die bakken. Dat moet ervoor zorgen dat in het Middelburgse centrum meer afval in de bakken terechtkomt.

Sinds vorig jaar staan er in het centrum nieuwe afvalbakken die een stuk groter zijn dan de oude. Die laatste waren te klein zodat rondom er flink wat afval lag. Volgens een memo van de gemeente ligt nu nog steeds troep rondom de nieuwe, ook als ze nog lang niet vol zijn. Volgens dat rapport komt het heel zelden voor dat ze echt vol zijn. Misschien komt dit, zo denken ambtenaren van de gemeente, omdat de nieuwe niet genoeg opvallen.

De gemeente is verder tevreden over die nieuwe bakken en van plan er nog meer te plaatsen ter vervanging van die oude rode. Opgemerkt wordt dat er op de Vlasmarkt meerdere staan, maar dat tijdens de nachtelijke uitgaansuren afval gewoon op straat wordt gegooid. Om daar verandering in te brengen wordt met de ondernemers gepraat.

De glasbak op Plein 1940 is ook vaak vol. Dat komt ook omdat ondernemers daar hun lege flessen in gooien. Officieel mogen ze dat niet omdat het om bedrijfsafval gaat. Ook met hen gaat de gemeente in gesprek om ervoor te zorgen dat de glasbak bruikbaar blijft.