Waterpark Veerse Meer
Volledig scherm
PREMIUM
Waterpark Veerse Meer © Driestar

Nieuwe afslag A58 lijkt beste oplossing voor verkeersdrukte in en rond Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De beste oplossing voor de verkeersproblemen van en naar het Veerse Meer lijkt een nieuwe afslag vanaf de A58 tussen Arnemuiden en Lewedorp. Dan kunnen toeristen via een parallelweg langs de snelweg naar Arnemuiden rijden en via een nieuwe weg rechtstreeks richting Waterpark Veerse Meer.

Zo’n nieuwe afslag kan meteen ook de huidige verkeersdrukte in Arnemuiden verminderen. Inwoners die ten noorden van de spoorlijn wonen kunnen dan rechtstreeks naar hun wijk rijden en hoeven niet meer dwars door het dorp. De huidige afslag voor verkeer dat vanuit de richting Goes komt en Arnemuiden in wil, vervalt dan. Vanuit het dorp kunnen mensen dan nog wel via het huidige knooppunt de A58 op. Een nieuwe afslag zorgt er ook voor dat de drukte in Lewedorp en Wolphaartsdijk binnen de perken blijft.

Dit blijkt uit meerdere gesprekken die de afgelopen maanden zijn gevoerd met vooral inwoners van de dorpen in de omgeving. Die zijn georganiseerd door de gemeente en waren nodig omdat recreatiebedrijf Driestar het vakantiepark Waterpark Veerse Meer wil aanleggen.