Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwbouw supermarkt Domburg wordt concreter

DOMBURG - Veel Domburgers geloofden er niet meer in, maar de nieuwbouw van de supermarkt aan de Traverse krijgt eindelijk meer vorm.

Na jaren stilstand lijkt er beweging te komen in de ontwikkeling van het Domburgse Singelgebied. Nadat mei dit jaar overeenstemming werd bereikt over de verhuizing van de supermarkt van de Singel naar de Traverse, ligt er nu een voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw.

De nieuwbouw van de AH-supermarkt komt op het parkeerterrein tegenover het gemeentehuis. Vanaf volgende week ligt de voorlopige omgevingsvergunning ter inzage. Als alle planologische procedures zijn afgehandeld, kan de bouw in het tweede kwartaal van 2017 beginnen.

Het voorlopig ontwerp schetst een gebouw van 1800 vierkante meter, waarvan 1400 meter winkelruimte. Eén bouwlaag met een maximale hoogte van vier meter. Aan de zijkant en aan de achterkant van het gebouw komt parkeerruimte. Groen en een grondwal aan de molenkant zorgen voor landschappelijke inpassing.

De gemeente heeft het perceel waar de huidige supermarkt staat gekocht met de bedoeling daar huizen te bouwen.

Lees donderdag meer hierover in de PZC.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.