Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwbouw supermarkt Domburg wordt concreter

DOMBURG - Veel Domburgers geloofden er niet meer in, maar de nieuwbouw van de supermarkt aan de Traverse krijgt eindelijk meer vorm.

Na jaren stilstand lijkt er beweging te komen in de ontwikkeling van het Domburgse Singelgebied. Nadat mei dit jaar overeenstemming werd bereikt over de verhuizing van de supermarkt van de Singel naar de Traverse, ligt er nu een voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw.

De nieuwbouw van de AH-supermarkt komt op het parkeerterrein tegenover het gemeentehuis. Vanaf volgende week ligt de voorlopige omgevingsvergunning ter inzage. Als alle planologische procedures zijn afgehandeld, kan de bouw in het tweede kwartaal van 2017 beginnen.

Het voorlopig ontwerp schetst een gebouw van 1800 vierkante meter, waarvan 1400 meter winkelruimte. Eén bouwlaag met een maximale hoogte van vier meter. Aan de zijkant en aan de achterkant van het gebouw komt parkeerruimte. Groen en een grondwal aan de molenkant zorgen voor landschappelijke inpassing.

De gemeente heeft het perceel waar de huidige supermarkt staat gekocht met de bedoeling daar huizen te bouwen.

Lees donderdag meer hierover in de PZC.

  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.