Volledig scherm
Beeld van de PZC-loop. De organisatoren van de City Trail laten de hardlopers en wandelaars weer over de duinen, stranden en boulevards daveren. © lex de meester

Nieuw tweedaags loopfeest: de Vaart van Vlissingen

VLISSINGEN - Vlissingen moest al van veel loopevenementen afscheid nemen: de Bike &Run, de Biathlon, Colour Run, de PZC-loop. Maar in september daveren weer als vanouds hardlopers over de boulevards en wandelaars over de stranden. De Vaart van Vlissingen is het nieuwste evenement van het genootschap van loopliefhebbers, Madmen Running.

Het wordt een gevariëerd evenement met het Bellamypark als start- en finishplaats met muziek, entertainment en verpozing, zegt Claudia van de Ketterij. ,,We wilden een evenement voor het hele gezin,  voor diehards én recreatielopers én wandelaars. Bij de City Trail (een parcours door straten en gebouwen) hebben we meer wandelaars dan hardlopers. Voor die groep willen we ook wat doen." 

Halve marathon

Vrijdagmiddag  21 september begint het met een Kids Run op het Bellamypark van duizend meter. Met prijzen en medailles. Daarna een Ladies Run van vijf kilometer met tijdsregistratie, een halve marathon over strand en duin en een tien kilometerwedstrijd. Zaterdag 22 september is er een strandwandeltocht van 15 kilometer (Westkapelle-Vlissingen) en 30 kilometer (Vlissingen-Westkapelle-Vlissingen) en twee Bike&Run-afstanden. Na afloop is er feest met dj's op het podium.

Over twee weken gaat de inschrijving open: www.madmenrunningzeeland.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement