Volledig scherm
De voorbereidingen voor de bouw van een nieuw tankstation met wasgelegenheid zijn in volle gang. © Dirk Jan Gjeltema

Nieuw tankstation aan Kenniswerf Vlissingen

VLISSINGEN - De inwoners van Vlissingen mogen al niet klagen over het aantal tankstations binnen de stadsgrenzen. Binnen een paar maanden hoeven automobilisten die op de Kenniswerf werken of studeren de stad niet meer in, maar kunnen ze hun voertuig direct aan de Oostsouburgseweg volgooien.

OK is een relatief nieuwe speler in de Zeeuwse oliehandel. De brandstoffen- en smeermiddelenhandelaar met hoofdkantoor in Staphorst heeft tot nu toe drie tankstations in West-Zeeuws-Vlaanderen en een in Middelburg. Burgemeester en wethouders van Vlissingen vinden wel dat er al behoorlijk wat tankstations in de gemeente zijn, maar laat de vestiging van nieuwe brandstofleveranciers - in tegenstelling tot die van supermarkten - aan de markt.

OK is blij met een nieuw station met wasgelegenheid tussen de Oude Veerhavenweg en het spoor. ,,Vlakbij de bedrijven aan de Kenniswerf en bedrijven op het nieuwe bedrijventerrein Souburg II”, zegt woordvoerder Pieter Cieremans. Hij meldt verder dat OK voortdurend naar uitbreiding van het areaal OK-stations zoekt. ,,Maar concrete plannen voor Zeeland zijn er nog niet. Die zijn voor een groot deel ook afhankelijk van overnamemogelijkheden van bestaande stations.”  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement