Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw- en Sint Joosland vecht tegen omsingeling dorp door nieuw bedrijventerrein

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Door bedrijventerrein Trekdijk wordt Nieuw- en Sint Joosland ingesloten tussen industrie en verkeer. De dorpsbewoners zullen zich daar tot de laatste snik tegen verzetten.

Dat stelt de Werkgroep Trekdijk van de Dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland in een reactie op het rapport van bureau Ecorys. Dat rapport moet de onderbouwing leveren voor de aanleg van Trekdijk. Die is nodig om Vlissingen te overtuigen van de noodzaak van het bedrijventerrein. Pas als dat lukt, komt een nieuwe Walcherse bedrijfsterreinenvisie binnen bereik.

Maar niet alleen Vlissingen verzet zich tegen de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein, de inwoners zullen er ook alles aan doen om dat te voorkomen. De Werkgroep Trekdijk van de Dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland blijft het ‘onacceptabel vinden dat het dorp nog verder wordt omsingeld’.

Aan de ene kant liggen de verkeersaders A58 en de N57 en bedrijventerrein Arnestein, aan de andere kant haven- en industriegebied Vlissingen-Oost. Trekdijk moet komen aan de open ruimte naast het dorp, langs de A58.

De Werkgroep Trekdijk uit scherpe kritiek op het rapport: het bedrijventerrein levert te weinig banen op, de financiële onderbouwing is onzeker, de leegstand op Arnestein zal groeien. ‘Het rapport werpt juist meer vragen op dan het beantwoordt.’

Daarom doet de Werkgroep een oproep aan het gemeentebestuur: ‘Gun de inwoners van Nieuw- en Sint Joosland een nette dorpsentree zonder extra hinder, zit Vlissingen niet langer dwars en voorkom dat er op Walcheren steeds meer halflege bedrijventerreinen ontstaan.’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement