Roger van der Veken op zoek naar ‘het geluid van Zeeland’ in het bos bij Westenschouwen. ,,Met een beetje geluk kun je hier geluiden uit het bos en de zee tegelijkertijd horen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Roger van der Veken op zoek naar ‘het geluid van Zeeland’ in het bos bij Westenschouwen. ,,Met een beetje geluk kun je hier geluiden uit het bos en de zee tegelijkertijd horen.” © Marieke Mandemaker

Niet naar strand of bos, wél genieten van geluiden van de zee en kwinkelerende vogels

WESTENSCHOUWEN - Steek je voeten in een teiltje zand, zet een koptelefoon op en luister naar de branding bij Domburg. Zo beleef je tijdens de paasdagen toch een dagje aan het strand terwijl je de tuin niet uit of het balkon niet af komt vanwege het corona-arrest.

Geluidsman Roger van der Veken maakt al jaren geluidsopnames her en der in de provincie. Af en aan rollende golven, die breken op het strand bij Domburg; ruisende populieren bij Bommenede; voorbijdenderende auto’s op de Zeelandbrug; het onderwaterleven bij de Oosterscheldekering en burlende damherten. Zo maar een handvol opnames waarmee Van der Veken ‘het geluid van Zeeland’  definieert op zijn gelijknamige website.