Volledig scherm

'Niet meer om de twee uur naar de parkeermeter in centrum Middelburg'

MIDDELBURG - Kan de maximum parkeertijd van twee uur op parkeerplaatsen in het centrum van Middelburg worden afgeschaft? De horeca wil dat graag en de gemeente gaat het nu onderzoeken.

Volgens wethouder Chris Simons willen vooral restauranthouders de maximum parkeertijd wordt losgelaten. Het college van B en W heeft deze week besloten tot een onderzoek. Daarin wordt volgens Simons ook bekeken hoeveel mensen tegenwoordig met hun mobiele telefoon betalen als ze de auto in het centrum op straat parkeren. Wie via een parkeer-app op de telefoon betaalt, kan na het verstrijken van de maximum parkeertijd op afstand bijbetalen en hoeft dus niet meer tijdens het eten weg. "Het betalen met de telefoon neemt toe, merken we.", zegt Simons.

Het onderzoek is één van de voorstellen aan de gemeenteraad die voortkomen uit de evaluatie van het parkeerbeleid. Een ander is om het P+R-parkeerterrein aan de Oude Veerseweg op Ramsburg gratis te houden. "We gaan wel proberen om oneigenlijk gebruik van het parkeerterrein tegen te gaan", kondigt Simons aan. De gratis parkeerplaatsen worden nu ook gebruikt als stalling voor particuliere campers en voertuigen van bedrijven op Ramsburg. "We denken aan een hoogtebeperking." Dat betekent dat er een balk boven de toegangen van het parkeerterrein komt.