Volledig scherm
Openbare dronkenschap. © Politieteam Walcheren

Nachtdienst bij politieteam Walcheren: bijna-aanrijding, autobrand en blaastesten

VLISSINGEN - Het politieteam Walcheren heeft een bewogen nachtdienst achter de rug. In de nacht van maandag op disndag kwam de ene melding na de andere binnen. Op Facebook plaatste het team een overzicht.

Een man gaf zichzelf maandagavond aan op het politiebureau in Vlissingen. Hij had volgens de politie nog een forse geldboete openstaan. De politie verzocht hem die te betalen of ervoor de gevangenis in te gaan. De man had zijn toiletspullen al bij. De politie bracht hem over naar cellencomplex Torentijd in Middelburg.

Bijna aangereden
Bij een verkeerscontrole zagen agenten later die avond een auto waarvan de uitlaat veel lawaai maakte. De bestuurder negeerde hun stopteken en reed in op één van de agenten. De agent kon op tijd opzij springen. Toen de politie de achtervolging inzette, wist de bestuurder te ontsnappen in een woonwijk (maar de politie heeft overigens de verdachte - een Middelburger van 34 - dinsdag alsnog gearresteerd).

'Allerhoogste uitslag ademtest'
Later die avond ontvingen agenten een melding van overdadig alcoholgebruik in Vlissingen. Daar aangekomen namen ze een ademtest af van de betreffende persoon. "De uitslag was de allerhoogste die wij ooit hadden gezien, 2200 ugl/l (ongeveer 4,5 promille). De persoon is dan ook door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis", meldt de politie.

Autobrand
De politie kreeg vervolgens een melding van een autobrand in Middelburg. De brandweer bluste de auto en de politie onderzoekt de zaak.

Dronkenschap
Die nacht rukte het team nog enkele keren uit voor kleinere meldingen. Tegen de ochtend kwam er een melding van openbare dronkenschap. Een man zou op straat liggen. "Ter plaatse was de man alweer aan het lopen. Hij bleek flink onder invloed te zijn en zwalkte over de weg. Volgens getuigen was hij ook agressief. We hebben hem een bekeuring geven ter zake openbare dronkenschap en hebben hem vervolgens vlakbij, thuis afgezet", schrijven de agenten op Facebook.

Volledig scherm
Ademtest in Vlissingen. © Politieteam Walcheren
Volledig scherm
Autobrand in Middelburg. © Politieteam Walcheren