Volledig scherm
bakker tullenaar vlissingen,nachtbakker © PZC

Nachtbakker Vlissingen mag proef afmaken, bezwaren omwonenden afgewezen

VLISSINGEN - Of nachtbakker Bart Tullenaar na volgende maand nog drie nachten per week vanaf 2.00 uur open mag zijn, moeten burgemeester en wethouders van Vlissingen nog bekijken.  Het college moet binnen enkele weken beoordelen of de bakkerswinkel aan de Paul Krugerstraat 's nachts dicht moet of drie nachten per week open mag blijven.

Het oordeel van het dagelijks bestuur zal vooral afhangen van de evaluatie van de tot eind deze maand durende proefperiode, waarbij Tullenaar zijn zaak drie nachten in de week om 2.00 uur mag openen. De gemeentelijke Commissie Bezwaarschriften heeft geoordeeld dat die proefperiode gerechtvaardigd was. De commissie boog zich over de zaak vanwege protesten van een aantal omwonenden.

Het bezwaarschrift is ongegrond verklaard, omdat commissieleden stellen dat het college de bezwaren van omwonenden voldoende heeft meegewogen. De nachtbakker is 'slechts' drie, in plaats van de vroegere vijf, nachten open en de proefperiode kan juist inzicht bieden of er daadwerkelijk sprake is van ontoelaatbare overlast. B en W laten de bezwaarmakende omwonenden weten dat zij instemmen met het oordeel van de bezwaarschriftencommissie. 

Vergunning

De Vlissingse nachtbakker voorziet klanten al vele jaren een aantal nachten in de week van broodjes en koeken. Protesten van omwonenden leidden vorig jaar (opnieuw) tot discussie. Het college wilde de bakkerszaak aanvankelijk 's nachts sluiten, omdat nooit formeel vergunning is verleend voor nachtelijke openstelling. Na een handtekeningenactie en het pleidooi van Tullenaar dat openstelling nodig is om het hoofd boven water te houden, besloot het college een proefperiode van een half jaar in te voeren. B en W moeten vóór volgende maand beslissen of de winkel van Tullenaar enkele nachten in de week open mag blijven of niet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement