Na 2 maanden droogstaan eindelijk weer baantjes trekken in Vlissingen

VIDEOVLISSINGEN - De vaste zwemmers in het Vrijburgbad in Vlissingen zijn blij dat ze na twee maanden droogstaan weer het water in mogen. ,,Ik knap er niet alleen lichamelijk van op, ook geestelijk gaat het een stuk beter met me als ik zwem.”

Altijd anderhalve meter afstand houden, altijd één kant uitzwemmen, niet douchen en van tevoren een afspraak maken over het tijdstip dat je komt, is natuurlijk niet leuk en soms wat ongemakkelijk. Maar dat ze na twee maanden gedwongen wegblijven weer het zwembad in mogen, is voor veel vaste klanten van het Vrijburgbad belangrijker. Want de lichamelijke conditie én het geestelijk welzijn krijgen een behoorlijke knauw als de deuren van het zwembad op de grens van Vlissingen en Middelburg lang dicht blijven, bevestigen vaste baantjeszwemmers.

  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.