Volledig scherm
PREMIUM
Scène uit de musical die in 'Brugklas' wordt gemaakt. © Boy Hazes

Musical Brugklas in Stadsschouwburg: met acteurs van de serie

Foute kleren, puistjes, eerste liefdes, repetities:  de middelbare school is een nachtmerrie. Of valt dat allemaal wel mee? Alle perikelen van de brugklas voorbij in Brugklas- De Musical. Geen tv-serie of film deze keer, maar theater. 

Scripted reality, zo heet dat wanneer een tv-programma (of film) uit het echte leven lijkt te komen, maar in feite beeld voor beeld is bedacht en geregisseerd. Brugklas  is een razend populair voorbeeld. Zo populair, dat er ook een film van gemaakt moest worden: Brugklas - De Tijd van M’n Leven. Ook die was een groot succes. Nu is het dus tijd voor het theater, om van nog dichterbij iets mee te krijgen van the feeling. Op dit moment reist Brugklas – de Musical rond door Nederland, en komt deze week naar Middelburg.

Brugklas, en de zeven  jaar oudere (maar nog altijd springlevende) voorloper SpangaS, gaan over het leven van de middelbarescholier. In een seizoen wordt dagelijks verder verteld over de belevenissen, de gevoelens, de dromen maar ook de tegenslagen en de mentale dips van een vaste kern van leerlingen. Brugklas gaat echt alleen maar over dat ene moeilijke jaar waarin je van schooljongen of –meisje verandert in een echte puber. Wie heeft daar toch dat schitterende woord ‘brugpieper’ voor bedacht?