Rondom de balie van het Veers Museum ligt toeristische informatie. Astrid en Anita Scholer-Kortink (l) komen de eerste dag van hun bezoek aan Veere direct kijken wat er te doen is in de regio. Marianne Riemens (midden) helpt hen.
Volledig scherm
Rondom de balie van het Veers Museum ligt toeristische informatie. Astrid en Anita Scholer-Kortink (l) komen de eerste dag van hun bezoek aan Veere direct kijken wat er te doen is in de regio. Marianne Riemens (midden) helpt hen. © lex de meester

Museum Veere voor oude en nieuwe informatie

VEERE - Astrid en Anita Scholer-Kortink kunnen in Museum Veere alles vinden wat ze de eerste dag als toerist nodig hebben. Ze zijn tevreden met het aanbod aan kaarten, folders en informatie die bij de ingang van het museum ligt.

  1. ‘Spahr van der Hoek is unfair behandeld’: politicoloog neemt het op voor omstreden oud-burgemeester van Middelburg
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Spahr van der Hoek is unfair behandeld’: politico­loog neemt het op voor omstreden oud-burgemees­ter van Middelburg

    Hij had het begin van een nieuw Middelburg moeten worden. Bruisend, daadkrachtig, modern, omringd door het geluid van fabrieksfluiten en heimachines. Hij werd een drama. Beticht van seksuele intimidatie, bovenmatige declaraties, plichtsverzuim en - klap op de vuurpijl - het opwaarderen van zijn naam met een extra h. Spahr van der Hoek, zoals hij zelf zijn stukken ondertekende. Spar van der Hoek, zoals criticasters zijn naam neerschreven.