Volledig scherm
Tjepko van Voorst Vader bij het schilderij van Jan Hermanus Koekkoek dat zijn familie schonk aan Museum Veere. © René Hoonhorst

Museum Veere krijgt drie ‘Veerse’ kunstwerken

VEERE - Drie gezichten op prominente gebouwen in Veere zijn sinds vandaag te zien in de voormalige burgemeesterskamer van het oude stadhuis van Veere.

In de vestiging van het Museum Veere, dat ook gebruik maakt van de Schotse Huizen aan de Kaai, zijn schilderijen van de Campveerse Toren en de Grote Kerk te zien en een tekening (inkt op papier) van de ruïne van kasteel Sandenburg te bewonderen. Het museumbestuur is een beetje beduusd door de drie schenkingen en zit tegelijkertijd in spanning omdat het museum later dit jaar waarschijnlijk nog enkele bijzondere kunstwerken toevallen, verklapte secretaris Henk Meijer.

Volledig scherm
De Campveersche Toren geschilderd door Jan Hermanus Barend Koekkoek is nu eigendom van Museum Veere. © René Hoonhorst

Van de familie Van Voorst Vader, grootvader was dominee in Veere, kreeg het museum een schilderij van de ‘Campveersche Toren’ cadeau. Daarmee ging een wens van de ouders van Tjepko van Voorst Vader - de voormalige eigenaren - in vervulling. ,,Mijn ouders wilden graag dat het schilderij in Veere terecht zou komen.”

De Stichting Vrienden van Museum Veere kocht onlangs de tekening van Johannes Hermanus Koekkoek (grootvader van de schilder van Campveersche Toren en grondlegger van de Koekkoekdynastie) en het aquarel van de Grote Kerk van Adriaan Christiaan Willem Terhell.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement