Volledig scherm
Ontwerp van het nieuwe Marie Tak van Poortvliet Museum © Dam & Partners

Museum Domburg: uitslag van enquête is teleurstellend

DOMBURG - Teleurstellend en jammer. Met die woorden reageert voorzitter Arnold van Houtum van de stichting Marie Tak van Poortvliet-museum op de massale afwijzing van de plannen voor een nieuw museum in het Nehalenniagebied bij Domburg. Dorpsbewoners zien er niks in.

Uit een enquête van het Burgerinitiatief Domburg Waarheen bleek eerder deze week dat 96,8 procent van de bevolking tegen het plan is voor een nieuw museum dat vier meter boven de duinen uitsteekt. Bijna de helft van alle inwoners vulde de vragenlijst in.

Van Houtum geeft echter de moed niet op en is benieuwd hoe de Veerse politiek reageert op de plannen. Hij wijst erop dat de plannen in lijn zijn met de visie die door de gemeente en de stadsraad is ontwikkeld voor het gebied. En dat daarin duidelijk staat dat in het Nehalenniagebied een museum kan komen. ,,Onze plannen zijn daarop gebaseerd. Wij zijn door die visie uitgedaagd.” Bovendien krijgt de stichting ook positieve reacties uit Domburg, benadrukt Van Houtum.

Hij zegt benieuwd te zijn naar de reactie van de klankbordgroep, volgende maand. Die bestaat uit Domburgers die op de één of andere manier iets van doen hebben met het Nehalenniagebied. De groep kwam op initiatief van de gemeente één keer bijeen om te praten over wat daar wel en niet kan komen. En volgende maand komt de groep voor de tweede keer bijeen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement