Volledig scherm
De motoren van het nieuwe hijs- en accommodatieplatform OOS Walcheren van het Serooskerkse offshorebedrijf OOS International zijn vrijdag opgestart. © OOS International

Motoren van nieuwe kolos van offshorebedrijf OOS International ronken

SEROOSKERKE - Nog even en twee nieuwe enorme hijs- en accommodatieschepen van het Serooskerkse offshorebedrijf OOS International kiezen het ruime sop. Vrijdag werden de motoren van de OOS Walcheren opgestart. Het zusterschip OOS Serooskerke is op een haar na klaar.

OOS verwacht dat de Serooskerke begin volgend jaar in de vaart komt. De OOS Walcheren volgt iets later. De twee hijs- en accommodatieplatforms zijn gebouwd in de havenstad Haimen City op de Jiangsu-werf van China Merchants Industry Holdings, de kapitaalkrachtige partner van het Serooskerkse bedrijf. 

De twee kolossen kosten tegen een miljard euro. Ze vormen een combinatie van varend hotel en hijsschip. Aan boord kunnen 750 medewerkers worden gehuisvest. Beide platforms bezitten twee enorme hijskranen die 4400 ton kunnen liften.  Het offshorebedrijf wil op termijn ook nog het grootste kraanschip ter wereld in de vaart brengen: de 100.000 ton wegende OOS Zeelandia. De twee kranen kunnen 24.000 ton tillen ofwel 28 keer de Westerscheldeferry. 

Volledig scherm
De machinekamer. © OOS International
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement