Volledig scherm
De motoren van het nieuwe hijs- en accommodatieplatform OOS Walcheren van het Serooskerkse offshorebedrijf OOS International zijn vrijdag opgestart. © OOS International

Motoren van nieuwe kolos van offshorebedrijf OOS International ronken

SEROOSKERKE - Nog even en twee nieuwe enorme hijs- en accommodatieschepen van het Serooskerkse offshorebedrijf OOS International kiezen het ruime sop. Vrijdag werden de motoren van de OOS Walcheren opgestart. Het zusterschip OOS Serooskerke is op een haar na klaar.

OOS verwacht dat de Serooskerke begin volgend jaar in de vaart komt. De OOS Walcheren volgt iets later. De twee hijs- en accommodatieplatforms zijn gebouwd in de havenstad Haimen City op de Jiangsu-werf van China Merchants Industry Holdings, de kapitaalkrachtige partner van het Serooskerkse bedrijf. 

De twee kolossen kosten tegen een miljard euro. Ze vormen een combinatie van varend hotel en hijsschip. Aan boord kunnen 750 medewerkers worden gehuisvest. Beide platforms bezitten twee enorme hijskranen die 4400 ton kunnen liften.  Het offshorebedrijf wil op termijn ook nog het grootste kraanschip ter wereld in de vaart brengen: de 100.000 ton wegende OOS Zeelandia. De twee kranen kunnen 24.000 ton tillen ofwel 28 keer de Westerscheldeferry. 

Volledig scherm
De machinekamer. © OOS International
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 3. Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het allerleukst
  PREMIUM

  Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het aller­leukst

  MIDDELBURG - Scouting is hartstikke leuk, zegt de achtjarige Neeltje als ze zaterdag samen met drie andere scouts van de Gouden Cirkel op de Markt in Middelburg probeert te lopen op ski’s. Vandaag vieren zij en haar scoutingvrienden de geboortedag van oprichter Baden Powell. De Middelburgse vindt vooral het op kamp gaan en dan samen slapen in een tent ontzettend leuk. Ze vertelt dat het dan soms moeilijk is in slaap te vallen omdat er zoveel te vertellen is.