De Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg
Volledig scherm
PREMIUM
De Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg © Eldridge Pentury

Moskee roept dagelijkse op tot gebed als symbool van saamhorigheid: ‘We zijn er voor elkaar, dat willen we laten horen’

MIDDELBURG - Vanaf de minaret van de Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg klinkt sinds donderdag dagelijks de oproep tot gebed. ,,Het is in de omgeving bijna niet te horen en dus vooral symbolisch bedoeld om de moslims een hart onder de riem te steken. En om te laten merken dat we als moskee onze functie in deze tijd van corona niet zijn verloren", zegt bestuurslid Sonay Peksert.

De moskee mag al jaren op vrijdag een oproep tot gebed laten horen vanaf de minaret. Die mag maximaal vijf minuten klinken en niet harder zijn dan zeventig decibel. Dat heeft nooit tot problemen geleid. Nu de moskee gesloten is voor samenkomsten, heeft de gemeente toestemming gegeven voor een dagelijkse oproep. ,,Daar stoppen we weer mee zodra de coronamaatregelen vervallen”, legt Peksert uit.

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.