Volledig scherm
Hof Kromwege. © ruben oreel

Monumentaal hof in Oost-Souburg wordt woongroep voor cliënten Philadelphia

OOST-SOUBURG - Het plan lag er al ruim een jaar en nu gaat het er inderdaad van komen: het zeventiende-eeuwse Hof Kromwege in Oost-Souburg wordt verbouwd en uitgebreid tot een woonvoorziening met dagbesteding. Maandag tekenen woningcorporatie Zeeuwland en Philadelphia een overeenkomst.

In september vorig jaar lieten zij hun plan al zien aan de buurtbewoners. Na de ondertekening van het contract zal het nog een jaar duren voordat de bouw begint. Eerst moet het voorlopig ontwerp verder worden uitgewerkt en daarna kan de voorbereiding voor de bouw pas beginnen. Eind 2019 kunnen de cliënten van Philadelphia er gaan wonen.

Uitgebreid

Zeeuwland bouwt een gebouw voor vier woongroepen, met ieder acht appartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. De 32 appartementen hebben een slaapkamer met zitgedeelte en een badkamer. In de monumentale boerenwoning komen de dagbesteding en een kantoorruimte. Daarvoor moet het Hof wel worden uitgebreid. De vormgeving van de nieuwbouw zal visueel aansluiten op de bestaande gebouwen. Ook het buitenterrein gaat volgens Zeeuwland lijken op een boerenerf.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement