Toen de brandweer arriveerde, was er van de brommobiel al weinig meer over.
Volledig scherm
Toen de brandweer arriveerde, was er van de brommobiel al weinig meer over. © Rolf Ernens

Monika (49) gedupeerd na autobrand in Vlissingen: ‘Drempel is de oorzaak’

VLISSINGEN - Twee weken had ze hem pas. Lucky, een blauwe brommobiel. Gisteravond reed Monika Metz uit Middelburg in het voertuig door de Vlissingse wijk Bossenburgh en ging het helemaal mis. Op een drempel vloog de 45-kilometerauto spontaan in brand. Een paar minuten later waren alleen de wielen nog enigszins te herkennen. ,,Met mijn auto was niks mis. Die drempel was de oorzaak.”

,,De auto maakte een raar geluid toen ik de drempel opreed. In mijn spiegel zag ik rook en dacht dat mijn band in de fik stond”, vertelt Metz. ,,Ik stapte uit en bekeek de achterkant van de wagen. Toen ik naar voren wilde lopen, zag ik daar de vlammen uitslaan. Ik kon nog snel mijn tas uit de auto pakken.”

Het vuur greep snel om zich heen. Toen de brandweer arriveerde, was al duidelijk dat de auto niet meer te redden was. De blauwe plastic carrosserie smolt aan alle kanten en in de lucht hing een dikke rookwolk. Metz: ,,Er kwamen veel ramptoeristen op de brand af. Velen stonden te filmen. Op een gegeven heb ik dat zelf ook maar gedaan, gewoon om dit alles te kunnen verwerken. Ik ben heel erg bedroefd.” In het tumult was Metz vergeten haar sleutels uit het contactslot van de auto te halen. Ze had daardoor geen huissleutel. De politie bracht haar thuis, waarna Metz via een boom naar binnen probeerde te klimmen. Dat mislukte. Metz viel en hield daar een flinke wond aan over. 

Zonnetje

Metz is er heilig van overtuigd dat de drempel de oorzaak is van de brand. ,,Ik reed zeker niet te hard. Hooguit 26. En met de auto was niks mis. Liep als een zonnetje”, zegt ze.  ,,Die verhoging ligt daar gewoon heel raar. Als je daar rijdt, duikt die als het ware ineens op. Ik vind dat er waarschuwingsborden moeten komen zodat anderen dit niet ook mee hoeven maken. Op internet heb ik gelezen dat meerdere automobilisten er last van hebben gehad. Ik probeer die mensen te vinden en ga zeker aangifte doen bij de politie van vernieling.”

De 49-jarige Metz is zwaar gedupeerd. Ze heeft geen fiets, geen auto en ook geen scooter. ,,De scooter heb ik ingeruild toen ik die brommobiel kocht.” Vandaag liep ze van Middelburg naar Vlissingen. Terug naar Bossenburgh, waar Lucky in vlammen opging. Metz wilde zien hoe anderen de drempel nemen. Ze probeert zoveel mogelijk ‘bewijs’ te verzamelen om haar gelijk te halen. ,,Ik heb hard moeten sparen om die brommobiel te kunnen kopen. Hopelijk lukt het me om de schade vergoed te krijgen.”

Zo zag de brommobiel van Monika Metz er voor de brand uit.
Volledig scherm
Zo zag de brommobiel van Monika Metz er voor de brand uit.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.