Volledig scherm
Manager Majir Makkor in de operatiekamer, waar tandarts Ivan Vanneste praktijkmanager Diane van Leeuwen 'onder tanden neemt'. © Dirk Jan Gjeltema

Mondverzorgers onder één dak in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Oost-Souburg heeft sinds kort een mondzorgcentrum, waar patiënten voor bijna alle tandheelkundige hulp terecht kunnen: Mondzorg Dogterom.

Drie tandartsen en een mondhygiëniste zijn al neergestreken in het nieuwe centrum Mondzorg Dogterom Oost-Souburg. In de komende maanden versterken een vierde tandarts, een tweede mondhygiëniste, een orthodontist, een implantoloog/chirurg, een endodontoloog en een paropreventie-assistente het team tandheelkundige specialisten nog. Alleen voor hele zware kaakoperaties moet een patiënt dan nog naar het ziekenhuis, werft manager Majir Makkor van Mondzorg Dogterom.

Quote

We maken jonge kinderen al vertrouwd met de praktijk, zodat ze later niet bang zijn voor de tandarts

Majir Makkor, manager Mondzorg Dogterom

Makkor geeft samen met de oprichters Joline en Chris Dogterom - beiden ook tandarts - leiding aan mondzorgcentra in Middelharnis, Middelburg, Oostburg en sinds begin dit jaar Oost-Souburg. De tandartsen, die tot nu toe in het ringwaldorp waren gevestigd, hebben hun toevlucht gezocht tot het nieuwe mondzorgcentrum. Dave Ruissen en Ivan Vanneste hadden allebei een eigen praktijk. Met het pensioen in zicht gaat Ruissen graag op in een groter geheel. Vanneste's zocht al een nieuwe partner, nadat collega Julie Vanwallegem vorig jaar stopte.

De twee Souburgse tandartsen hebben al een nieuwe collega, Jacob Chrysochoou. Over een maandje sluit Stefania Chavez als vierde tandarts aan. Net als bij Chrysochoou is Chavez formeel nog 'in opleiding'. ,,In opleiding geldt alleen voor de beheersing van de Nederlandse taal. Ze hebben beiden al lang ervaring als tandarts in hun vaderland, Jacob in Griekenland en Stefania in Spanje", licht Makkor toe. Een patiënte laat ongevraagd weten dat het dan wel goed komt met de opleiding van de nieuwe tandartsen. Lachend: ,,Toen ik in de stoel zat, verstond ik meneer Chrysochoou beter dan mijn vaste tandarts meneer Vanneste."

Mondzorg streeft niet bewust naar een internationaal imago, laat Makkor weten. ,,We hebben in Nederland een tekort aan tandartsen en zijn blij dat specialisten uit andere landen in de Europese Unie hier hun vak willen uitoefenen." Patiënten van het mondzorgcentrum kunnen ook gebruik maken van diensten van in Zeeland bekende specialisten. Zo zal endodontoloog Hans Peter Kremer, specialist in moeilijke wortelkanaalbehandelingen, geregeld een van de zes behandelkamers in het voormalige gebouw van De Faam gebruiken.

Klinisch prothesetechnicus Cor Nuijten van het Goese laboratorium komt naar Souburg om protheses op maat te maken. Het aantal keren dat een patiënt moet opdraven, wordt aanmerkelijk teruggebracht als specialisten naar de patiënt komen, betoogt Makkor. De manager vult aan dat Kerstin Minnaard binnenkort aantreedt als paropreventie-assistente. Met mondhygiënistes  en andere assistentes zal zij zich ook voor kinderen inzetten. In de moderne tandheelkunde is preventie van gebitsproblemen ook belangrijk. Makkor: ,,We gaan op woensdagmiddagen aan de gang met het project 'Tandje er bij' voor kinderen van 2 tot 7. Door actief rollenspel laten we kinderen wennen aan tandartsbehandelingen en leren we hen hun gebit te verzorgen."

Voor de zomer komt er ook nog een orthodontist naar Oost-Souburg. Makkor lachend: ,,En misschien komt er ook nog een paradontoloog om echt alle specialisaties onder één dak te hebben."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    VLISSINGEN - Het eerste schip van de intercontinentale lijndienst met Zuid-Amerika die Verbrugge Terminals onlangs binnenhaalde, meer gisteren af in Vlissingen-Oost. Het schip Balao voerde onder meer bananen en ananas aan. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.