Volledig scherm
De huidige tentoonstelling in Vleeshal, met werk van Matthew Lutz-Kinoy. © Nico Out

Mondriaan Fonds blijft Vleeshal in Middelburg steunen

MIDDELBURG - Het Mondriaan Fonds blijft Vleeshal in Middelburg ondersteunen. Voor het tentoonstellingsprogramma voor 2019 en 2020 krijgt de instelling in totaal 320.000 euro.

Sinds 2015 wordt Vleeshal meerjarig ondersteund door het Mondriaan Fonds. Tot nu toe ging het om 150.000 euro per jaar. Landelijk heeft het fonds nu aanvragen van 18 instellingen gehonoreerd. De bijdragen variëren van 30.000 tot 170.000 euro op jaarbasis.

De commissie die de subsidieaanvragen beoordeelt is enthousiast over de manier waarop Vleeshal zich onderscheidt ‘door het internationale netwerk in te zetten voor de betrokken kunstenaars en het programma’. ,,Vleeshal fungeert als dynamisch podium en biedt de kunstenaars een goede context om nieuw werk te maken.”

De commissie constateert ook dat de instelling ‘de organisatorische veranderingen van de laatste jaren op een goede manier heeft doorstaan’. ,,Vleeshal heeft werk gemaakt van de publieksbemiddeling en gaat lokaal de verbinding met het publiek aan. Het programma vervult binnen Zeeland een belangrijke rol.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement