Volledig scherm
Bendt van den Boezem (voorgrond) en zijn klasgenoten van de ABS planten heesters in het nieuw ingerichte Molenwaterpark. © Lex De Meester

Molenwaterpark wordt mooier dankzij scholieren

MIDDELBURG - Vanuit hun klaslokaal kunnen ze het Molenwaterpark zien liggen. En op weg naar school en huis komen ze langs of door het park. Voor leerlingen van de ABS in Middelburg is het dus fijn dat het zo mooi mogelijk wordt. Donderdag hebben ze daar zelf een handje bij geholpen.

Dicht bij hun school hebben ruim twintig kinderen uit groep 7a van de ABS heesters geplant. Eerder deden kinderen van de Acaciahof dat ook al tegenover hún school, aan de andere kant van het Molenwaterpark. Op beide plekken zijn ook bijenhotels gemaakt.

Voor de leerlingen is het belangrijk hoe het park eruit gaat zien, zegt directeur Sjoerd Sanderse van de ABS. ,,Het Molenwaterpark was altijd een speelplek voor ons. Elke dag ging er één groep spelen. Dat gaan we straks weer doen als het park helemaal klaar is.”

Daarom zijn de scholen die bij het park staan ook betrokken bij de plannen voor de herinrichting. Het werk is al ver klaar, vertelt Sjaak de Visser van de gemeente Middelburg. ,,Medio juni ronden we alles af.”

De komende maanden moeten de paden in het Molenwaterpark nog geasfalteerd worden. ,,De onderlaag ligt er al, maar voor het leggen van de afwerklaag moet het minstens tien graden zijn. Als het asfaltwerk klaar is, gaan we de gazons en de wadi's inzaaien met gras en kruiden.”

De wadi’s zijn diepere delen in het park waar het water in opgevangen wordt als het lang en veel regent. ,,We hebben bloemen- en kruidenmengels voor de hogere delen en andere mengsels voor de nattere delen. We gaan dat extensief beheren. Ofwel: alles groeit een heel seizoen en wij laten de flora ongemoeid.”

 1. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 3. Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het allerleukst
  PREMIUM

  Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het aller­leukst

  MIDDELBURG - Scouting is hartstikke leuk, zegt de achtjarige Neeltje als ze zaterdag samen met drie andere scouts van de Gouden Cirkel op de Markt in Middelburg probeert te lopen op ski’s. Vandaag vieren zij en haar scoutingvrienden de geboortedag van oprichter Baden Powell. De Middelburgse vindt vooral het op kamp gaan en dan samen slapen in een tent ontzettend leuk. Ze vertelt dat het dan soms moeilijk is in slaap te vallen omdat er zoveel te vertellen is.