Volledig scherm
De rechtbank beslist in het voordeel van de gemeente Veere © anp

Minicamping Heksenketel mag niet uitbreiden

VEERE - Minicamping De Heksenketel bij Veere mag ook dit seizoen geen extra standplaatsen aanbieden. De rechtbank vindt dat het besluit van de gemeente Veere om het bedrijf niet toe te staan 25 eenheden aan te bieden, niet moet worden aangepast.

De Heksenketel en de gemeente zijn al jaren in een juridisch gevecht gewikkeld over het aantal eenheden op het bedrijf. Ooit mochten er 25 eenheden staan, maar de gemeente trok de toestemming in omdat het bedrijf niet zou voldoen aan de voorwaarden zodat de minicamping nu maximaal vijftien eenheden mag aanbieden. Sinds die tijd probeert juridisch adviseur Bram van Leeuwen dat via allerlei procedures aan te vechten. In dit geval ging het om het wijzigen van de naam van het bedrijf dat de vergunning aanvraagt.

De rechtbank vindt echter dat er geen spoedeisend belang is om nu al een uitspraak te doen. Dat is niet vreemd want tijdens het proces bleek dat De Heksenketel niet failliet gaat als die mogelijkheid tot uitbreiding voorlopig uitblijft. Volgens de rechtbank moet een andere procedure, die ook loopt maar langer duurt, duidelijk maken wie er in dit geval gelijk heeft.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement