Volledig scherm
Het stadhuis van Vlissingen. © Eldridge Pentury

Minder geslotenheid voor betere sfeer raad Vlissingen

VLISSINGEN - De raad Vlissingen heeft last van het aantal besloten dossiers dat ze meesleept. Dat doet de sfeer in de raad geen goed, erkende burgemeester Bas van den Tillaar donderdag in de begrotingsraad. Hij zei die voortaan zo min mogelijk te willen zien. "We werken er aan."

Van den Tillaar begon over de 'slechte sfeer in de raad' zoals die een week geleden werd geconstateerd. Dat haalde vrijwel alle fractiebeschouwingen. "Ja, we hebben af en toe lastige momenten met elkaar maar ik hoorde ook complimenten in alle verhalen."

Bij de coalitiepartijen gingen die enkel naar het college. Mark Weug (LPV) verweet de oppositie dat die bij gebrek aan inhoudelijke munitie 'relletjes met insinuaties, verdachtmakingen, beschuldigingen, de vermoorde onschuld' inzette, vooral 'om zelf het vege lijf te redden' in de commotie rond het Nollebos. Sjaak Rijkse (SP) koos ook de aanval en wees POV, VVD en PvdA aan als verantwoordelijken voor die onrust.

Rijkse kapittelde het CDA over de tevredenheid van die partij over het apart zetten van de grondexploitatiekosten in de Vlissingse boekhouding. "Dat Vlissingen failliet is, is niets om over te juichen." Alex Achterhuis (PSR) stelde voor het vaste agendapunt 'Integriteit' bij het fractievoorzittersoverleg te schrappen en niet 'te pas en te onpas met het woord integriteit schermen'.

Dina Verbrugge (D66) riep de raad op over de eigen schaduw heen te stappen en niet op de man/vrouw te schieten. "Een flinke sneer heeft ongetwijfeld meer kans om de krant te halen, maar daar passen wij bewust voor. Wij bepalen met zijn allen hoe de politiek er uit ziet."