Volledig scherm
Zicht vanuit de stad Veere op het mijnenmagazijn. © Ruben Oreel

Mijnendepot Veere geschikt voor vakantiewoningen

VEERE - In het voormalig mijnenmagazijn bij Veere, oostelijk van het Kanaal, kunnen achttien vakantiewoningen worden gerealiseerd, eventueel met horeca en wellness.

Dat lijkt het meest haalbaar, concludeert de stichting Boei in een studie, die is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Veere. Zolang een dergelijk project niet van de grond komt, zou de twee verdiepingen tellende hal gebruikt kunnen worden door kunstenaars of bedrijven.

Of het ooit zo ver komt, is nog maar zeer de vraag. Het betonnen Rijksmonument, dat bijna een eeuw geleden werd gebouwd voor de opslag van mijnen, is ernstig aangetast door roest en water. Wil het niet verder verkommeren, dan moet eerst het casco worden hersteld en geconserveerd.

De gemeente Veere sprak al wel met gegadigden voor het gebruik van het gebouw. Zo bekijkt Habitat Projectontwikkeling of er units in kunnen worden ondergebracht voor startende bedrijfjes in de aqua-agrarische sfeer.

Ook Panorama Walcheren, momenteel nog gevestigd in de Plaatwerkerij te Vlissingen, informeerde al eens. Maar tot dusver kwam nog geen enkel plan van de grond.

In de PZC van donderdag, editie Walcheren, uitgebreid aandacht voor het wel en wee van het mijnendepot.

Volledig scherm
Bouwkundig is het mijnendepot bij Veere, gebouwd in 1916, een zusje van de Timmerfabriek in Vlissingen. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement