Volledig scherm
Cees Lodder. © Dirk-Jan Gjeltema

Middelburgse wethouder Cees Lodder overleden

MIDDELBURG - De Middelburgse wethouder Cees Lodder is gisteren overleden in het ziekenhuis in Goes. Dat heeft de gemeente Middelburg vandaag bekend gemaakt.

Lodder was in het ziekenhuis voor onderzoek. Hij voelde zich niet goed. Waar de wethouder aan is overleden, is niet bekend. 

Cees Lodder was loco-burgemeester en wijkwethouder van  ‘t Zand - Stromenwijk, Nieuw- en Sint Joosland en Nieuw Middelburg. Hij had Zorg (Wmo en Jeugd), Integratie, Welzijn en volksgezondheid, Participatie en bewonersinitiatieven, Wijkaanpak, Begraafplaats/crematorium, Personeel en organisatie, Communicatie en dienstverlening, Kunst en cultuur, en de Trekdijk in zijn portefeuille als wethouder. Hij zat in het college namens de Lokale Partij Middelburg (LPM). Lodder zat in de raad sinds maart 2018, en was wethouder sinds mei 2018. Over wie zijn taken over moet gaan nemen, wordt in dit stadium nog niet gesproken.

Lodder is 61 jaar geworden. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. 

Piet Kraan, fractievoorzitter van Lodders partij LPM noemt zijn dood een groot verlies voor Middelburg. ,,Het was een bekwame en aimabele man. Gewoon een goed mens. Dat is ook waarom wij hem als wethouder vroegen. Hij was open, eerlijk, had geen dubbele agenda en was ter zake kundig. Als wethouder kwam hij volledig tot zijn recht. Daar zat hij echt op zijn plek. Een betere wethouder konden we niet wensen. En dan gebeurt dit. Het is echt verschrikkelijk.”

,,Zeer geschokt en verdrietig”, zegt burgemeester Harald Bergmann over het plotselinge overlijden. ,,Onze eerste gedachten gaan naar zijn vrouw, zijn kinderen, zijn familie en vrienden. Het was een fantastisch lieve man. Iemand die echt verbindingen zocht, luisterde naar de mensen en er energie in stak. Hij was pas negen maanden aan de slag en dan komt zo’n fantastische man al te ontvallen.”

,,Ja, dan ben je heel stil want dit had je niet verwacht”, reageert Albert Vader die als collega-wethouder in Vlissingen nauw samenwerkte met Lodder. ,,Het was iemand die volop bezig was en altijd heel erg actief. Op deze leeftijd. Daar kun je niks op zeggen.”

Vanwege het overlijden van Cees Lodder is het gemeentekantoor maandag tot 12 uur gesloten. De raadsvergadering van komende donderdag zal naar alle waarschijnlijkheid niet doorgaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws gezin wil zo snel mogelijk Wuhan verlaten:  ‘Weg uit deze gevaarlijke omgeving’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws gezin wil zo snel mogelijk Wuhan verlaten: ‘Weg uit deze gevaarlij­ke omgeving’

    WUHAN - Henry, Sisi en Quintius Blok uit Oost-Souburg willen zo snel mogelijk weg uit de Chinese miljoenenstad Wuhan waar het dodelijke coronavirus voor het eerst werd aangetroffen. Het Zeeuwse gezin zit al dagenlang opgesloten in hun appartement, midden in het centrum van de spookstad. Ze hebben contact opgenomen met de Nederlandse ambassade in Peking en het ministerie van Buitenlandse Zaken. ,,Ik wil ons niet onnodig langer in een gevaarlijke omgeving laten zitten", laat Blok dinsdagmiddag weten.