Volledig scherm
© Thinkstock

Middelburgse vrouw van duizenden euro's bestolen na babbeltruc

MIDDELBURG - In de Middelburgse Seislaan is een bejaarde vrouw zondag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Daarbij zijn duizenden euro’s gestolen.

Rond 16.00 uur werd bij het slachtoffer aangebeld. Een onbekende vrouw stelde zich voor als de nieuwe buurvrouw en gebruikte een smoes om binnen gelaten te worden. Vermoedelijk hield de vrouw het slachtoffer aan de praat terwijl een handlanger naar binnen glipte op zoek naar kostbaarheden. De babbeldief verliet vervolgens weer de woning. Het slachtoffer merkte pas rond 22.30 uur dat er geld en andere waardevolle spullen gestolen waren. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze manier van oplichting gebeurt vooral aan de deur en bij pinautomaten. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement