Volledig scherm
PREMIUM
Stoffeerster Daisy Buijs uit Middelburg maakt onder meer kussens op maat voor een meterslange wandbank van een bijzondere horeca-gelegenheid. © Lex De Meester

Middelburgse stoffeerster gaat voor ‘hart’ werken met passie en oog voor perfectie

MIDDELBURG - Een nieuw restaurant in het hippe uitgaanscentrum van Rotterdam moet zich onderscheiden. Williams Canteen doet dat binnenkort (het restaurant gaat eind deze maand open) met een enorme wandbank met opvallende kussens.

Die kussens komen uit Middelburg en zien er niet alleen strak en stoer uit, ze zitten ook nog eens perfect, verzekert Daisy Buijs. De stoffeerster en zeilmaakster is trots op de speciale kussens die ze voor het nieuwe etablissement maakte. ,,Let op de schuine rugleuning en de dikte van de kussens. Precies afgestemd op maximaal zitcomfort.”

  1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
    PREMIUM

    Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

    MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”