Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Middelburgse scholiere loopt meningokokkenbacterie op

MIDDELBURG - Een scholiere van de CSW in Middelburg heeft de gevaarlijke meningokokkenbacterie opgelopen. De leiding van de school heeft leerlingen op de hoogte gebracht. ,,Het meisje is aan de betere hand”, laat Ilse Kuijpers, vestigingsdirecteur CSW Van de Perre weten. ,,We hebben ook een begeleidende brief meegestuurd van de GGD om onrust weg te nemen en ouders te informeren.”

De bacterie kan dodelijk zijn. Meningokokkenziekte is een zeer ernstige infectie die veroorzaakt wordt door een bacterie, de meningokok. De infectie geeft een ernstig ziektebeeld zoals hersenvliesontsteking of een bloedvergiftiging, die zich snel kan ontwikkelen tot een shock waar veel mensen aan overlijden, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).  

Er zijn verschillende typen van de ziekte. In Nederland gaat het meestal om de typen B, C, W en Y. Welk type de leerlinge, woonachtig in de gemeente Veere, heeft  is niet bekend. De lessen op de school gaan gewoon door.  ,,Er is geen reden om dat niet te doen”, zegt Kuijpers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement