Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Middelburgse scholiere loopt meningokokkenbacterie op

MIDDELBURG - Een scholiere van de CSW in Middelburg heeft de gevaarlijke meningokokkenbacterie opgelopen. De leiding van de school heeft leerlingen op de hoogte gebracht. ,,Het meisje is aan de betere hand”, laat Ilse Kuijpers, vestigingsdirecteur CSW Van de Perre weten. ,,We hebben ook een begeleidende brief meegestuurd van de GGD om onrust weg te nemen en ouders te informeren.”

De bacterie kan dodelijk zijn. Meningokokkenziekte is een zeer ernstige infectie die veroorzaakt wordt door een bacterie, de meningokok. De infectie geeft een ernstig ziektebeeld zoals hersenvliesontsteking of een bloedvergiftiging, die zich snel kan ontwikkelen tot een shock waar veel mensen aan overlijden, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).  

Er zijn verschillende typen van de ziekte. In Nederland gaat het meestal om de typen B, C, W en Y. Welk type de leerlinge, woonachtig in de gemeente Veere, heeft  is niet bekend. De lessen op de school gaan gewoon door.  ,,Er is geen reden om dat niet te doen”, zegt Kuijpers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstelling van kopers
    PREMIUM

    Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstel­ling van kopers

    VLISSINGEN - De belangstelling voor wonen in de nieuwe Vlissingse wijk Claverveld is zo groot dat het dagelijks bestuur versneld start met de uitwerking van het tweede en laatste deel. Potentiële kopers krijgen daarbij een heel belangrijke rol. Mede aan de hand van hun wensen bepaalt het college wat voor soort woningen daar komen, aldus wethouder John de Jonge. Hij hoopt dat voorjaar 2022 de eerste bewoners daar daadwerkelijk kunnen wonen.