Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Guido van der Heijden

Middelburgse mantelzorgers voor rechter wegens kaalplukken bejaarde man

MIDDELBURG - Twee Middelburgse mantelzorgers moeten zich donderdag voor de rechter melden. Ze worden verdacht van het kaalplukken van een bejaarde man voor een bedrag van 200.000 euro

De man (40) en vrouw (42) uit Middelburg zouden mantelzorgers zijn geweest voor een oudere, dementerende man in de periode tussen 2013 en 2015. Maar in plaats van voor hem te zorgen, zouden ze een flinke som geld van hem hebben verduisterd.  De bejaarde man zou aan zijn lot zijn overgelaten toen de buit binnen was. Het slachtoffer werd in een sterk vervuild huis aangetroffen.

Half september werd door buren bij de politie gemeld dat zij zich zorgen maakten over het welzijn van de toen 85-jarige man uit Middelburg. Agenten namen poolshoogte en troffen een sterk vervuilde woning aan en de uiterst onverzorgde bejaarde man. Al snel bleek dat hij regelmatig werd bezocht door twee mantelzorgers. 

Financiële huishouding

De politie vermoedt dat de verdachten in 1,5 jaar het grootste deel van het vermogen van de man hebben verduisterd en hem hebben opgelicht. Het tweetal zag kans om de financiële huishouding van de man te gaan voeren, waardoor ze de macht over zijn geld konden overnemen. Het duo wordt ervan verdacht dat het een bedrag van ongeveer 200.000 euro van de man heeft verduisterd. 

De rechtszaak begint donderdag om 13.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement