Het gevaarlijke kruispunt van de Nieuwe Vlissingseweg en de Poelendaeleweg.
Volledig scherm
Het gevaarlijke kruispunt van de Nieuwe Vlissingseweg en de Poelendaeleweg. © Dirk Jan Gjeltema

Middelburgse kruispunt wordt veiliger gemaakt voor fietsers na dodelijk ongeval

MIDDELBURG - Het drukke kruispunt van de Nieuwe Vlissingseweg en de Poelendaeleweg in Middelburg wordt veiliger gemaakt voor fietsers. Dat gebeurt als reactie op het dodelijk ongeval dat daar eind oktober vorig jaar plaatsvond.

Auto’s en fietsers mogen nu gelijktijdig het kruispunt oversteken en soms kruisen ze elkaar dan. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties en dit was in oktober ook de oorzaak van het dodelijk ongeval. Een vrachtauto en een fietser reden tegelijk vanaf de Poelendaeleweg het kruispunt op. De vrachtauto wilde rechtsaf de Nieuwe Vlissingseweg op en zag de fietser niet. Die raakte onder de vrachtauto en overleed ter plaatse.

Onafhankelijk onderzoek

De gemeente heeft in december een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren om te kijken hoe het kruispunt veiliger kan worden gemaakt. Uit een brief die nu aan omwonenden is gestuurd, blijkt dat fietsers en auto’s meer uit elkaar worden gehaald om de situatie overzichtelijker te maken. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is iets te veranderen aan het afslaan van autoverkeer vanuit de Poelendaeleweg en de Poelendaelesingel naar de Nieuwe Vlissingseweg. Dat zijn de momenten waarop auto’s en fietsers elkaar kruisen.

De definitieve oplossingen moeten nog gekozen worden. Het college van B en W en de gemeenteraad moeten daarover in maart een besluit nemen. Eind van de maand zal blijken hoe het nieuwe kruispunt eruit gaat zien en wat dat betekent voor fietsers en auto's.

De gemeente heeft omwonenden nu toch al een brief gestuurd, omdat de herinrichting van het kruispunt heeft geleid tot vertraging in de aanpak van een ander project: de herinrichting van de Poelendaeleweg. Die kan nu pas in april beginnen en duurt tot en met juli.

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”