Volledig scherm
Bezoekers proosten in de gangen van de Middelburgse abdij. © Marcelle Davidse

Middelburgs Bierfestival heeft ook plek voor culinaire en muzikale hoogstandjes

MIDDELBURG - Het Middelburgs Abdij Bier Festival tapt dit jaar tijdens de lustrumeditie ook eens uit een ander vaatje. De hoofdrol blijft voor het bier, maar ook op muzikaal en culinair vlak valt er wat te beleven in de de Middelburgse abdij.

Het bierfestival wordt op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei gehouden. De organiserende stichting Bier in Zeeland houdt in de kern vast aan de formule van de voorgaande vier jaren: het presenteren van Zeeuws bier. Vrijwel alle Zeeuwse brouwers zullen present zijn. Maar ook kloosterbieren van elders nemen een belangrijke plek in in het aanbod.

Het festival heeft wat primeurtjes in petto: onder meer de Stadsbrouwerij Middelburg, brouwerij Baardaap uit Middelburg, en brouwerij Rodanum uit Aardenburg zal het festival in mei nieuwe bieren presenteren. 

Bier uit Zee

Op culinair gebied werd eerder al bekend gemaakt dat sterrenchef Edwin Vinke van de Kromme Watergang op het festival zal zorgen voor een driegangen-foodpairing arrangement. Deelnemers kunnen bij elke gang een passend biertje uitzoeken. Daarnaast werkt Bier in Zeeland samen met wetenschappers  van de HZ University of Applied Sciences aan een project ‘Bier uit Zee', waarbij wordt geprobeerd gist uit zeewater te winnen. Uiteraard met de bedoeling daar uiteindelijk bier van te brouwen. De HZ zal op het festival aanwezig zijn met een presentatie over hun zilte projecten.

Ook wordt het festival dit jaar aangekleed met live-muziek van tien Zeeuwse bandjes, en ook het carillon wordt ingeschakeld: vanaf een week van tevoren laat beiaardier Janno den Engelsman elk uur het Zeeuws Bierlied over Middelburg klinken.

De kaartverkoop is al gestart. Meer informatie is te vinden op abdijbierfestival.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement