Volledig scherm
Wijkmanager Rianne van Iwaarden en wijkagent Freddy den Heijer nemen een kijkje bij de graffiti op een kiosk op het Meiveld. © Lex de Meester

Middelburgers te spreken over nieuw spreekuur politie en gemeente

MIDDELBURG - Het nieuwe gezamenlijke spreekuur van de gemeente Middelburg en de politie in de wijk Middelburg-Zuid voldoet aan een behoefte onder de bewoners van de wijk.

Dat is de conclusie na het eerste spreekuur dat woensdag plaatsvond. Op het spreekuur kwamen vijf wijkbewoners af. Wijkmanager Rianne van Iwaarden en wijkagent Freddy den Heijer waren tevreden over de belangstelling. Het anderhalf uur durende Wijktijd was door de opkomst goed bezet. Bovendien was er voldoende tijd om elke bezoeker rustig aan te horen en verder te helpen.

Behalve het aantal mensen stemde ook de inhoud van de gesprekken tevreden. Althans, Van Iwaarden en Den Heijer constateerden dat de mensen die kwamen, vooral persoonlijke, kleinere klachten meldden die ze anders niet zouden aankaarten op bijvoorbeeld een vergadering van de wijktafel. Het spreekuur voorziet dus ook op dat punt in een behoefte, stelden zij vast.

Het idee voor Wijktijd is bedacht door Den Heijer en Van Iwaarden zelf. Zij merkten dat mensen hen sneller aanspreken als ze door de wijk lopen dan op een wijktafel. Het idee is om het spreekuur elke maand te houden. Dag en tijdstip van het volgende spreekuur zijn nog niet bekend. "Wij zijn daarin flexibel en zullen ook inspelen op de wensen van mensen. Sommigen willen het juist in de ochtend omdat ze 's avonds de deur niet uit durven, anderen willen het juist 's middags omdat ze 's ochtends moeten werken. We kunnen daarin dus schuiven", stelde Van Iwaarden.