Parkeren op straten en pleinen in Middelburg wordt twintig procent duurder. De tarieven in de parkeergarages blijven gelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren op straten en pleinen in Middelburg wordt twintig procent duurder. De tarieven in de parkeergarages blijven gelijk. © Lex de Meester

Middelburgers moeten de portemonnee trekken om gemeente uit de problemen te helpen

MIDDELBURG - Middelburgers gaan zware jaren tegemoet. Parkeren wordt duurder, wonen wordt duurder, subsidies gaan omlaag en zorg krijgen wordt moeilijker. Keiharde ingrepen waarvan iedereen de pijn gaat voelen zijn volgens burgemeester en wethouders noodzakelijk om uit de financiële ellende te komen.

 1. Pascale wil voor geen goud weg van haar Griekse eiland: ‘Hier leef ik mijn droom’
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw

  Pascale wil voor geen goud weg van haar Griekse eiland: ‘Hier leef ik mijn droom’

  Voor horecavrouw Pascale Terlaak (54) is het Griekse eiland Poros al dertig jaar haar thuis. Ze lokte zelfs haar moeder en broer naar Griekenland, die wonen nu dichtbij haar. Terlaak koestert mooie herinneringen aan Vlissingen, de stad waar ze opgroeide. Haar beste jeugdvriendinnen uit Vlissingen ziet ze nog jaarlijks. En rond kerst komt ze vrijwel ieder jaar even naar Zeeland. Maar ze wil er echt niet terug.
 2. Echtpaar vecht verbod hoge schutting aan, niemand van gemeente Vlissingen aanwezig bij rechtszaak
  PREMIUM

  Echtpaar vecht verbod hoge schutting aan, niemand van gemeente Vlissingen aanwezig bij rechtszaak

  MIDDELBURG - Een schutting die al sinds 2005 rondom een tuin van een Vlissingse woning staat, moet die weg? De gemeente vindt van wel, maar het echtpaar Tomasowa hoopt dat hun schutting gewoon mag blijven staan, zo zeiden ze tegen bestuursrechter Hertsig. Volgens de gemeente is de schutting te hoog en staat hij rondom de voortuin van het echtpaar. En dat is in strijd met de regels die gelden voor de wijk Bossenburgh.