Middelburger volgt kitesurfers op de voet en maakt beste dronevideo van het jaar

VIDEOMIDDELBURG - Met zijn video van tientallen kitesurfers bij Vrouwenpolder, heeft Thomas de Koster (21) uit Middelburg de beste dronevideo van het jaar gemaakt. ,,Ik was al verbaasd dat ik genomineerd was en nu heb ik zelfs gewonnen!”

De Drone Awards zijn voor het zesde jaar op rij gehouden. Gisteravond werden de prijzen uitgereikt in de Schouwburg in Middelburg. Thomas won in de categorie Nationaal. De IJsland-video van Sander Coppens uit Roosendaal sleepte de prijs voor beste internationale video in de wacht. De beide heren krijgen naast een trofee en een vermelding in de eregalerij ook een shoptegoed bij Droneshop.nl.

Thomas bouwde de race-quadcopter die hij gebruikte voor de dronevideo zelf. ,,Met drones kan je twee kanten uit”, zegt hij. ,,Je kunt ermee racen in de lucht en je kan ermee filmen. Ik doe allebei. Vorig jaar werd ik derde bij het Nederlands kampioenschap Drone Race. Dit jaar heb ik daar niet aan meegedaan omdat mijn focus nu ligt op afstuderen. Om goed te racen moet je veel oefenen. Die tijd heb ik nu niet. Maar filmen kan wel. En deze video van de kitesurfers kon ik alleen maar maken omdat ik ook goed ben in racen. Ik kan daardoor heel strak en wendbaar achter een kitesurfer vliegen.”

Volledig scherm
Thomas de Koster. © Lex De Meester
  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”