Volledig scherm
© ANP

Middelburger mishandelt vrouw en bedreigt zoon

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond in de wijk Griffioen een 42-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou bij een ruzie zijn 38-jarige echtgenote hebben mishandeld en bedreigd.

Het slachtoffer deed aangifte. Zij vertelde dat haar man zomaar boos werd en ruzie met haar maakte. Hij sloeg haar enkele keren in het gezicht, pakte haar bij haar nek en schreeuwde dreigend dat hij haar ging vermoorden. De laatste maanden zou hij haar vaker hebben bedreigd.

Ook een dochter, zoon en diens vriendin waren aanwezig. De verdachte bedreigde ook zijn zoon. De man is in verzekering gesteld.

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.