Middelburger crasht auto tegen een boom tijdens achtervolging politie

videoMIDDELBURG - Een auto is vrijdagavond op de Leliëndaalseweg tussen Middelburg en Sint Laurens van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen, terwijl die werd achtervolgd door de politie. De bestuurder, een 26-jarige Middelburger, is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Twee agenten zagen de man rijden over de Wilgenhoekweg in Serooskerke. Ze besloten het voertuig te volgen vanwege de hoge snelheid waarmee hij richting Sint-Laurens reed. Buiten de bebouwde kom haalde de auto ongeveer 140 km/u en binnen Sint Laurens, op een weg waar de toegestane snelheid 30 km/u was, reed hij ongeveer 75 km/u. Op de Laan der Verenigde Naties nam de bestuurder de hele rotonde en passeerde de politieauto. De agenten raakten hem uit het oog. Hierna kwamen ze hem weer tegen op de Leliëndaalseweg, waar hij tegen een boom was gereden.

Het kenteken van de auto was al sinds 22 maart 2018 geschorst. Dit betekent dus dat het voertuig eigenlijk niet meer op de openbare weg had mogen rijden. Verder was de APK-keuring niet meer geldig en was de auto niet verzekerd.

De weg is na het ongeluk afgesloten voor sporenonderzoek. Een remspoor van zo'n honderd meter is er de stille getuige van dat de snelheid heel hoog was. 

Bij de bestuurder is bloed afgenomen door een arts van de GGD, om dit te laten testen op alcohol en drugs. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Volledig scherm
Aan de Leliëndaalseweg bij Middelburg is een auto van de weg geraakt. © Frans Bosscha
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement