Volledig scherm
Baggerspecie blijft achter op de oevers tot het wordt afgevoerd. © Ruben Oreel

Middelburger baalt van 'blubberzooi' in Erasmuspark

MIDDELBURG - De baggerwerkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd in het Erasmuspark in Middelburg zorgen voor schade en overlast. Dat zegt omwonende Gert Dedel.

Volgens de Middelburger, die elke dag met zijn hond door het park loopt, worden paden kapot gereden door tractoren en ligt de baggerspecie te stinken op de oevers van de waterlopen. ,,En ook al wordt het later weer opgeruimd, het duurt maanden voor de plek waar dat bagger heeft gelegen weer een beetje mooi begroeid raakt'', stelt Dedel. ,,En dat terwijl wij er als bewoners juist alles aan doen om het park mooi te houden, onder meer door wilgen te knotten en bloembollen te planten.''

Al met al belemmeren de werkzaamheden volgens Dedel het wandelen en spelen in het park. Meerdere omwonenden ergeren zich daar volgens hem aan. ,,Het is een blubberzooi.'' De Middelburger zegt de noodzaak van het baggeren in te zien, maar vraagt zich af of er geen handigere manieren zijn om de baggerspecie te verwerken. ,,Nu duurt het waarschijnlijk lang voor het park weer normaal begaanbaar is.'' Dedel zegt dat hij bij de gemeente z'n beklag heeft gedaan.

Een woordvoerster van de gemeente legt uit dat het baggeren nodig is om de doorstroming en de kwaliteit van het water goed te houden. ,,Als we het niet doen, ontstaat op termijn ook overlast, waaronder stank.'' Dat tijdens de werkzaamheden, die worden uitgevoerd door het waterschap, tijdelijke overlast optreedt, is volgens de woordvoerster onvermijdelijk. Ze stelt dat het de gangbare procedure is om baggerspecie eerst op de kant te laten drogen alvorens het wordt afgevoerd. ,,Als het werk is afgerond, doen we er alles aan om de schade te herstellen en het park zo snel mogelijk weer mooi te maken, bijvoorbeeld door de grond om te ploegen of nieuw gras in te zaaien.'' Dat er tractoren het park in moeten, is volgens de gemeente onvermijdelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement