Volledig scherm
© Lex de Meester

Middelburg zet met nieuwe verlichting monumenten in de schijnwerpers

MIDDELBURG - De nieuwe verlichting van het stadhuis en de Kloveniersdoelen in Middelburg wordt donderdag officieel ontstoken door wethouder Johan Aalberts van economie.

Om 20.00 uur doet hij de lampen aan. Het is dan koopavond. Vanaf 18.00 uur kan iedereen die avond gratis parkeren in de binnenstad. De parkeergarages zijn dan niet gratis.

De verlichting is aangebracht op initiatief van de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) en de gemeente als onderdeel van het Actieplan Binnenstad. Naast het stadhuis en de Kloveniersdoelen volgt later dit jaar nog de Lange Jan. De VOM zal de aanlichting van de Gasthuiskerk in de Lange Delft realiseren. De aanlichting markeert de begin- en eindpunten van de winkelstraten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.