Volledig scherm
© Thinkstock

Middelburg verliest prominente slagers

MIDDELBURG - Ze zaten bij elkaar op de Detailhandelsvakschool aan de Rijnstraat in Middelburg, namen allebei de slagerij van hun vader over en sluiten kort na elkaar hun zaak.

David Brouwer en Rinus Blankenburgh stoppen straks definitief met hun slagerij, respectievelijk aan de Dam en de Korte Noordstraat in de hoofdstad. Middelburg verliest daarmee komend jaar in een paar maanden tijd twee familiebedrijven. De vaste klanten tonen begrip maar wel met pijn in het hart merken beide Middelburgers de laatste dagen. De gesprekken over de toonbank gaan niet alleen over het pondje half om half of de ribkarbonades maar zeker over de op handen zijn de sluiting van de twee winkels.

Rinus Blankenburgh (62): "De klanten zijn overdonderd nu ze weten dat de winkel al verkocht is. Het is ook wel heel snel gegaan allemaal. We hadden het pand van de zomer te koop gezet en gingen er vanuit dat het lang zou duren voor het verkocht zou zijn. Dat was dus niet zo. We stoppen half april"

David Brouwer (62) heeft net als zijn collega Rinus geen opvolging. "Rinus en ik hebben eigenlijk hetzelfde verhaal. We stoppen niet omdat we moeten. En eerlijk gezegd ben ik alle wettelijke regeltjes en veranderingen soms ook een beetje beu hoor. Nee, ons pand staat nog niet te koop. Wij sluiten eind januari "

Nog even dus en dan leggen de beide Middelburgse slagerszonen het vliesmes definitief terzijde.

Lees maandag meer hierover in de PZC