Volledig scherm
© Thinkstock

Middelburg steunt actie voor eerlijker Kinderpardon

MIDDELBURG - Kinderen van asielzoekers moeten een grotere kans krijgen om hier te kunnen blijven. Dat vindt de gemeenteraad van Middelburg. Die sluit zich aan bij een landelijke actie voor een eerlijker Kinderpardon, onder de slogan: zij zijn al thuis.

Kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn en hier ook zijn opgegroeid en geworteld, moeten soms toch terug naar het land waar hun ouders vandaan komen omdat het gezin geen verblijfsvergunning krijgt. Dat land kennen ze vaak niet en/of ze spreken de taal daar niet. Landelijk dreigt dit te gebeuren met vierhonderd kinderen. Of dat nu ook asielkinderen in Middelburg treft, is niet bekend, maar volgens GroenLinks zijn er 'geruchten dat dit wel binnenkort aan de orde kan komen'.

Volgens GroenLinks is er in Middelburg brede steun om die kinderen hier te laten blijven. Die blijkt er ook politiek te zijn: een motie van GroenLinks, ChristenUnie, SP en PvdA is ook gesteund door LPM, D66 en CDA. Alleen VVD en SGP zijn tegen. De SGP vindt dit een landelijk probleem dat de landelijke politiek moet oplossen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement