Kaart met indeling van de gemeente Middelburg in wijken met een verschillend risico op problemen door grondwater. De kaart komt uit het rapport ‘Ontwerp grondwatermeetnet gemeente Middelburg’.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaart met indeling van de gemeente Middelburg in wijken met een verschillend risico op problemen door grondwater. De kaart komt uit het rapport ‘Ontwerp grondwatermeetnet gemeente Middelburg’. © BZ Ingenieurs & Managers

Middelburg steekt peilstok in het grondwater om risio’s voor huizen te ontdekken

MIDDELBURG - Wateroverlast lijkt met de steeds zwaardere regenbuien vooral van boven te komen. Maar wat er in Middelburg onder de grond gebeurt, heeft ook veel invloed. Daarom zijn op veertig plekken peilbuizen geplaatst. De komende vijf jaar wordt daarin gemeten hoe het grondwater zich gedraagt en wat dat betekent voor de huizen erboven.

 1. Winkelcentrum Dauwendaele: ‘Aldi komt mogelijk al halverwege dit jaar’
  PREMIUM

  Winkelcen­trum Dauwendae­le: ‘Aldi komt mogelijk al halverwege dit jaar’

  MIDDELBURG - Supermarkt Aldi zou wel eens heel snel in winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg kunnen zitten. Dat zegt voorzitter Ab de Visser van de gezamenlijke ondernemers. ,,Ik hoor dat het mogelijk al half dit jaar kan zijn.” Zekerheid heeft hij nog niet maar hij hoopt dat bij de ledenvergadering van maart, Aldi aanwezig is om een toelichting te geven op de plannen voor het openen van een filiaal in het winkelcentrum.
 1. Cafébaas Marco is er helemaal klaar mee; hij opent dinsdag terras
  Play

  Cafébaas Marco is er helemaal klaar mee; hij opent dinsdag terras

 2. Open Podium (3): Zanger Bekir Kolic
  Play

  Open Podium (3): Zanger Bekir Kolic