Volledig scherm
© Maurice Steketee

Middelburg sluit City Trail in de armen

MIDDELBURG - De rockmuziek knalt uit de boxen, terwijl mannen met baarden en bierbuik aan een biertafel hangen. Het is vrijdagavond, borreltijd in het legendarische Bar American in Middelburg. Maar niet voor ruim zeventienhonderd hardlopers en wandelaars die meedoen aan de City Trail Middelburg. Voor hen geen biertje aan de toog. Het café ligt immers pas halverwege het parkoers. Poppodium de Spot, de Kloostergangen en sportwinkel Koole Sport wachten nog.

De organisatie van de City Trail heeft opnieuw een negen kilometer lange route uitgezet door voor zelfs rasechte Middelburgers onbekende en onbeminde straatjes en steegjes. Meer dan honderd vrijwilligers dragen bij aan de veiligheid op het parkoers dat kriskras door de stad loopt. Bij bewoners die aan de route wonen is daags tevoren aangebeld met de vraag of ze niet even een uurtje parkoerswacht willen spelen. Ze werken maar al te graag mee aan het grootste hardloop- en wandelevenement van de stad.

Populair

City Trails zijn ongekend populair. Vooral in België, in steden als Antwerpen en Gent, komen er al jarenlang duizenden sportliefhebbers op af uit binnen- en buitenland. Vlissingen en Middelburg hebben er sinds kort ook één en ook hier hoeven de organisaties weinig inspanningen te leveren om deelnemers te trekken. ,,De gemeente is heel enthousiast en we krijgen ook veel medewerking’’, vertelt Maarten Burgs van de organisatie. ,,Volgend jaar viert Middelburg het 800-jarig bestaan. Dan willen we weer iets unieks neerzetten.’’

Meer in de PZC van zaterdag 10 september.

Volledig scherm
Bewoners van Het Bastion leven mee. © Maurice Steketee