Volledig scherm
De Waldammeweg in Middelburg. © google streetview

Middelburg moet oude en verzwakte populieren kappen uit veiligheid voor omgeving

MIDDELBURG - Ze staan er al lang, de populieren langs de Waldammeweg op het Middelburgse industrieterrein Arnestein, en vormen een vertrouwde aanblik. Toch is de term 'oud maar vertrouwd' niet meer van toepassing. De oude bomen zijn niet meer te vertrouwen: bij harde wind of storm waaien er zelfs dikkere takken af.

Dat is gevaarlijk voor het verkeer op de weg en voor de bedrijven in de buurt. Zoals chemiebedrijf Eastman Chemical. En dus gaat het gemeentebestuur 41 populieren aan de Waldammeweg vervangen.

Op diverse locaties in de stad worden bovendien nog eens dertien bomen vervangen om dezelfde reden: ze zijn veertig jaar of ouder en vormen een risico voor omwonenden en verkeer.

Bomenkap is in Middelburg een heikel punt en elk besluit om bomen weg te halen roept boze reacties op. Daarom is besloten voor elk besluit overleg te voeren met de stichting Tuin van Zeeland. Dat is nu ook gebeurd. En die heeft ingestemd met de vervanging van de populieren, meldt het college: 'Met ons zien zij de noodzaak om in te grijpen.'

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    VLISSINGEN - Het eerste schip van de intercontinentale lijndienst met Zuid-Amerika die Verbrugge Terminals onlangs binnenhaalde, meer gisteren af in Vlissingen-Oost. Het schip Balao voerde onder meer bananen en ananas aan. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.