Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool de Aventurijn in Middelburg heeft al sinds 2017 een groen schoolplein. De gemeenteraad stimuleert andere scholen ook hun pleinen te vergroenen. © Lex de Meester

‘Middelburg moet meer groen in de stad krijgen’

MIDDELBURG - Middelburg heeft dringend behoefte aan meer groen in de stad, vindt de gemeenteraad. Groene schoolpleinen en geveltuintjes bijvoorbeeld.

Op initiatief van D66, GroenLinks en LPM krijgen scholen geld om op hun schoolpleinen stenen te vervangen door bomen, struiken, planten en gras. En inwoners moeten meer vrijheid krijgen om stenen uit de stoep voor hun huis te vervangen door groen.

  1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
    PREMIUM

    Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

    MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”