Volledig scherm
Halve Maen © Robert Gort

Middelburg laat verleden Verenigde Oostindische Compagnie herleven

MIDDELBURG - In Middelburg herleeft vanaf donderdag het rijke verleden van de Verenigde Oostindische Compagnie tijdens de vier VOC Dagen.

De grote publiekstrekker is de Halve Maen, een replica van het gelijknamige VOC-schip. Dat zeilt vrijdag rond 16.00 uur vanuit Veere de haven van Middelburg binnen. Het ligt dan aan de Maisbaai en is zaterdag en zondag gratis te bezichtigen.

Het schip ligt bij het oude VOC-kantoor aan de Maisbaai en voor dat pand staat een tent waar een culinair evenement zal plaatsvinden. Chef-kok Syrco Bakker van Pure C uit Cadzand en Nur Tuanaya en Franklin Dooms Patty zullen daar gerechten uit de Molukse keuken bereiden.

De VOC Dagen worden donderdagavond al geopend in het stadhuis aan de Markt. Daar begint het Wijnfestival Middelburg met een symposium. De dagen erna zijn er onder meer geleide wijn-wandelingen door Middelburg. Ook is er een nieuwe wijnroute die belangstellenden zelf kunnen lopen. Een routeboekje is te koop in het stadhuis en op De Halve Maen.

In het stadhuis wordt tijdens de VOC Dagen ook een voorproefje gegeven van het Cultuur Historisch Museum Middelburg in oprichting.

Lees morgen meer over de VOC Dagen in de PZC. Kijk voor het programma met alle tijden en activiteiten op www.middelburgwijnfestival.nl