De gemeenteraad van Middelburg wil dat de Rekenkamer onderzoekt waarom de gemeente al zo veel jaren financiële problemen heeft.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Middelburg wil dat de Rekenkamer onderzoekt waarom de gemeente al zo veel jaren financiële problemen heeft. © PZC

Middelburg gaat niet alleen puin ruimen, maar ook leren van oude fouten

MIDDELBURG - Puin ruimen is het eerste dat Middelburg gaat doen nu het financiële herstelplan klaar is. Maar omkijken is ook nodig, vindt de gemeenteraad. Want hoe komt het toch dat de problemen al zo lang bestaan en zo groot zijn geworden? Op die vraag moet de Rekenkamer, een onafhankelijk onderzoeksteam, snel antwoord vinden.

  1. Nog niet iedereen snapt hoe Middelburg uit de penarie kan komen
    PREMIUM

    Nog niet iedereen snapt hoe Middelburg uit de penarie kan komen

    MIDDELBURG - Nog steeds is het lang niet iedereen duidelijk hoe Middelburg uit de financiële ellende moet komen. Een paar uur extra vergaderen leverde een groot deel van de gemeenteraad maandagavond nog niet het inzicht op dat zij nodig heeft. ,,Maar de provincie keurt ook geen visie goed maar een plan met heldere cijfers”, verdedigde wethouder van financiën Johan Aalberts zich. En dat is er volgens hem wel.