Volledig scherm
De strandrolstoel © Offroadsolutions.nl

Met de rolstoel in de strandrolstoel op het strand in Domburg

DOMBURG - Mensen in een rolstoel die het strand op willen, kunnen dit en volgend weekeinde in Domburg een nieuw type strandrolstoel huren. Het is een stoel op rupsbanden waar ze hun eigen rolstoel in kunnen zetten. Ze hoeven dus niet van stoel te wisselen.

De 'scoutcrawler' is te huur bij de strandpost van Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) onder aan de Boulevard van Schagen. De strandrolstoel kost dertig euro per uur. Dat is ook ongeveer de tijd dat de accu het volhoudt.

De scoutcrawler wordt verhuurd door Off Road Solutions uit Oostkapelle. De huurprijs is aan de hoge kant, maar de investering was dat ook, zegt eigenaar Martijn Koppejan van het eenmansbedrijf. 

Hij hoopt op sponsoren, zodat de prijs omlaag kan. De strandrolstoel wordt nu verhuurd als proef tijdens dit weekeinde en met Pinksteren. Koppejan wil de belangstelling peilen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.